Exotische vogels verwaarloosd en bevrijd
Exotische vogels verwaarloosd en bevrijd

Rhenen – Een verzamelaar van exotische vogels is woensdagnacht het slachtoffer geworden van een actie van B.O.O.S. Deze groep treedt steeds vaker gewelddadig op tegen vermeende schenders van dierenrechten. Vaak gaat het daarbij om bevrijdingsacties, maar in Rhenen hebben ze ook nog de gevel van het woonhuis beklad met beledigende leuzen. Verder brachten de activisten vernielingen aan in de schuur waar de kooien stonden.

De verzamelaar bezat een groot aantal valkparkieten, zebravinken, grasparkieten, holenduiven, brahmakrielen en Izegemse koekoeken.

Navraag in de buurt leert dat er al eerder klachten waren over verwaarlozing, dierenmishandeling en stankoverlast. Omwonenden meldden verder dat de vogels niet allemaal zijn meegenomen, maar zich nog ophouden in plantsoenen en groenstroken in de buurt.

Op de plaats van het misdrijf werd een verklaring achtergelaten waarin B.O.O.S. een actie tegen alle dierenparken aankondigde. De politie verklaarde de parken de komende tijd extra te zullen beveiligen.

uit: de Rhenense Betuwse Courant

1 Comment
  • by The animaldreamer Posted 2 januari 12:09

    Goed werk, jongens. Laat ze daar maar eens lekker nadenken over die achterlijke hobby om deze prachtige dieren in een hokje te proppen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *